The most beautiful place in the world.

Jeg har funnet verdens vakreste sted.

Jeg har registrert meg på Meetup.com for å oppleve nye ting og møte nye mennesker.

Det har ikke blitt så mange events hittil men da jeg fant en gruppe som arrangerte tur til Joffre lakes, et sted jeg tidligere har lagt til på min liste, kunne jeg ikke la det passere. Dette kunne være den ene sjansen jeg hadde til å få oppleve denne turen nå.

Hellet var med meg og jeg fikk plass i en bil, kjøreturen tok litt over 3 timer en vei, men en liten stopp i Squamish, ca en time unna Vancouver.

Jeg og mitt nye bekjentskap Aly, som var sjåfør var blant de siste som kom fram og etter en liten dopause, var gruppen samlet og klar for å gå ut på tur.

I have found the most beautiful place on earth.

I registered on meetup.com to experience new things and meet new people.

Until now I havent been to many meetups, but when I found a group that organized a trip to Joffre lakes, a place I have wanted to visit for a while, I could not let the opportunity pass me by. 

This could be my chance to experience this hike.

I was lucky and got a spot in one of the cars, the car ride was 3 hours one way, with a quick stop in Squamish, approx. 1 hour from Vancouver.

My new buddy Aly and me, who was nice enough to offer me a spot in his car were the last ones to arrive and after a short washroom break everyone were ready to go.

IMG_20170916_124411

Det er ca 10 km rundttur og var beregnet til å ta 2.5-3timer en vei.
Man opplever 3 innsjøer, den første var bare et par min unna starten på løypa.

It is about 10 km roundtrip and I was told the hike would take 2,5 – 3 hours one way.
You get to see 3 lakes, the first one only a few min from the start point.

DSCN0108

Nydelig blått vann og snødekte fjelltopper i bakgrunnen.

Etter en liten photosession gikk turen videre inn i skogen mot innsjø nummer 2.

Dette var den lengste og tyngste delen av turen da det var noen bratte områder og mange “trapper” opp, kan si det ble mange pustepauser og jeg var litt i tvil om jeg faktisk kunne klare det, og hvordan skulle det bli den siste etappen opp til innsjø nummer 3?

Beautiful blue water and snow on the mountaintops.

After a short photosession we continued the hike on the paths towards lake number 2.

This was the longest and hardest part of the hike, with some steep areas and lost of steps up, I have to admit I had quite a few breaks to catch my breath and I even doubted that I could continue the hike, how would the trip up to lake number 3 be?

IMG_20170916_130131

Jeg kom meg opp til innsjø nummer 2 som en av de siste i gruppa, og det var så absolutt verdt slitet.

Dette var en oase.

I did make it to lake number 3 as one of the last ones in the group, and I have to say it was totally worth all the pain.

This is an oasis.

IMG_20170916_141016

IMG_20170916_141824

IMG_20170916_143311

DSCN0129

Dette ser jo mer ut som et tropisk paradis enn en innsjø i Canada.

Ved denne innsjøen finner man også fugler som kommer og spiser av hånda de hvis du holder den ut.

Gjennom hele løypa så jeg også masse småfugler og jordrotter som pilte mellom buskene.

Det er også denne innsjøen som har stokken ut i vannet som er et populært fotomotiv.

Og det er best bademuligheter her, jeg hadde dessverre ikke tatt med meg badetøy, noe jeg angrer på, men det var et par stykker som våget seg uti vannet (som ikke holder tropisk temperatur da det kommer fra isbreen i området).

Jeg hadde overlevd løypa så langt så da gruppa tok fatt på den siste strekningen opp til den øvre innsjøen ble jeg med.

Denne delen var heldigvis ikke så tung men det var ulendt terreng så man måtte passe på hvor man satte beina.

Etter et par min var det tid for nok en fotosession, denne gang av en foss vi passerte.

This looks more like a tropical paradise than a lake in Canada.

At this lake you can also find birds that eat out of your hand.

Along the path I also saw lots of small birds and chipmunks running around in the bushes.

They have also put a log out in the water, this has made a popular photo motive.

I think this is the best lake if you want to go swimming, unfortunatly I had left my swimming costume at home but there was some people that went into the water ( and it may look like its in a tropical paradise but the water is from the glacier in the area). 

Since I had survived the hike so far, I decided to join the group on the last part up to lake number 3.

Luckily this part was not so hard, but the path was full of rocks so you had to watch where you put your feet.

After a few min it was time for another photo session, when we walked by a water fall.

IMG_20170916_145348

DSCN0130

Etterhvert kunne jeg skimte det blågrønnet vannet mellom trærne, jeg var fremme ved den øverste innsjøen.

After a while I got a glimpse of the bluegreenish water inbetween the threes, I had arrived at the top lake.

DSCN0138

Vi tok en lang pause her, bare slappet av og spiste litt niste, jeg var også nede og kjente såvidt på vannet, det var friskt men jeg kunne ha hoppet uti. Da jeg kjente på vannet litt senere, etter solen var begynt å gå ned var det ganske mye kjøligere.

På andre siden av innsjøen er det en plass man kan sette opp telt og campe, men jeg tok ikke turen rundt sjøen.

Etter langt om lenge var vi en liten gjeng som bestemte oss for å begynne å tusle ned igjen. Turen ned var ikke så slitsom, men jeg begynte å kjenne det ganske godt i leggene hver gang jeg stoppet litt kjente jeg at beinet mitt skalv.

Det var en fantastisk flott tur og jeg har allerede bestemt meg for at jeg skal tilbake hit, med badetøy i sekken.

We had a long rest here, just relaxed and had some snacks and lucnh, I even went down to the water to feel the temperature, it was chilled but if I had a swimming costume I would jump into the lake.

When I felt the water a bit lake , after the sun had started to go down, it was much more chilled.

On the other side of the lake, there is a spot where you can put up a tent and go camping, but I did not bother to walk around the lake.

After a long time just enjoying the view, some of us decided to start on the journey back to the starting point. The trip down was not so hard but I could feel my legs weregetting tired after a long day. Everytime I stopped I could feel my legs were shaking.

It was a wonderful trip and I have already decided to return when I get the chance, and this time I will bring my swimming costume.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *