Happy Halloween!

For å være ærlig har jeg tidligere vært imot å feire Halloween i Norge Det er jo tross alt er en amerikansk tradisjon. Jeg synes det kun er nok en grunn for barn å tigge godteri.

Nå etter å ha bodd i Nord-Amerika har jeg derimot fått et litt annet syn på denne feiringen. Nå må jeg innse at den har kommet for å bli. Likevel synes jeg det er trist at det virker som den har overtatt for julebukk, som jeg elsket da jeg var liten.

Barn! For all del, gå ut med knask eller knep men ikke glem å komme på besøk i romjula som julebukk da!

 

To be honest, in the past I have been against celebrating Halloween here in Norway. As it is an American tradition and I feel it is only an excuse to go beg for candy.

Now after I have lived in North-America my view on this have changed a bit and I have realized that it is here to stay. 

I also think it is sad that the Norwegian tradition of “julebukk” is dying. In the week between Christmas eve and New Years eve you dress up and go caroling for the neighbors to get candy. I used to love doing this when I was a child.

Kids! Of course you can go trick or treating but don’t forget to come visit as a “Julebukk” during Christmas!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *